Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 32 спасявания, но това не помогна на носителя на купа "Стенли" Колорадо Аваланч да избегне домакинско поражение с 4:5 от Флорида. Роденият в Русе руски национал Георгиев записа 12-и пореден мач като титуляр - безпрецедентна серия за страж от отбора от 2015 година насам.

Шампионите наваксаха изоставане от 1:4, но Матю Ткачак с втория си гол 3:30 минути преди края донесе победата на гостите.  

Колорадо допусна шеста загуба в последните си седем двубоя.

Доусън Мърсър се разписа два пъти и добави асистенция, а Ню Джърси надделя над домакина Каролина с 5:3 в дербито на върха в Столичната дивизия. Нико Хишийр и Йеспер Боквист се отличиха с по гол и асистенция за успеха.

Себастиан Ахо завърши с попадение и асистенция за домакините, които пропиляха аванс от 3:1, но остават на върха в класирането с 57 точки, с 2 повече от Ню Джърси.

Артьоми Панарин реализира решаващата дузпа, а Ню Йорк Рейнджърс спечели с 4:3 срещу Минесота. К'Андре Милър и Адам Фокс допринесоха с по гол и асистенция, а Игор Шестьоркин отрази 28 шайби.

Рейнджърс е трети в Столичната дивизия с 53 точки след четири победи в последните си шест мача.

Никита Кучеров блесна с два гола и две асистенции при успеха на вицешампиона Тампа Бей с 6:3 като домакин на Кълъмбъс. Елвис Марзликинс парира 40 изстрела, но това не помогна на Блу Джакетс да избегне десета поредна загуба като гост.

Евгени Малкин се отличи с две попадения и две асистенции, а Питсбърг спечели с 5:4 срещу гостуващия Ванкувър.

БТА / BTA
24 снимки

Далас надделя над домакина Ню Йорк Айлъндърс с 2:1 след дузпи и се изкачи на върха в Западната конференция с 56 точки. Джейсън Робертсън вкара в редовното време, а след това единствен се разписа и при наказателните удари за тексасците.

Мориц Зайдер завърши с четири асистенции и изравни клубния рекорд по този показател за защитник в един мач, а Детройт прекъсна серия от три поредни загуби след 7:5 над гостуващия Уинипег. Лукас Реймънд допринесе с гол и две асистенции, а Оскар Сундквист и Дилън Ларкин добавиха по попадение и асистенция.

Роберт Томас вкара в 28-ата секунда на продължението, а Сейнт Луис навакса изоставане от 1:3 и стигна до успеха с 4:3 над гостуващия Калгари.

Сан Хосе се наложи над домакина Аризона с 4:2 и нанесе шеста поредна загуба на съперника.

Сиатъл постигна шеста поредна победа след 4:3 като гост над Бъфало. Филип Грубауер направи 32 спасявания, а Джъстин Шулц, Мати Бениер и Джордън Еберле завършиха с по гол и асистенция за победителите. 

Алекс Тък вкара два пъти за домакините, които допуснаха втора поредна загуба, след като преди това бяха спечелили седем от осем изиграни срещи.


Срещи от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада:

Бъфало - Сиатъл              - 3:4

Каролина - Ню Джърси         - 3:5

Детройт - Уинипег            - 7:5

Ню Йорк Рейнджърс - Минесота - 4:3 след дузпи

Питсбърг - Ванкувър          - 5:4

Тампа Бей - Кълъмбъс         - 6:3

Ню Йорк Айлъндърс - Далас    - 1:2 след дузпи

Сейнт Луис - Калгари         - 4:3 след продължение

Аризона - Сан Хосе           - 2:4

Колорадо - Флорида           - 4:5

Лидери в класирането:

Източна конференция:

Атлантическа дивизия: Бостън 68 точки, Торонто 57, Тампа Бей 51

Столична дивизия: Каролина 57, Ню Джърси 55, Ню Йорк Рейнджърс 53

Западна конференция:

Централна дивизия: Далас 56, Уинипег 53, Минесота 48

Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 56, Лос Анджелис 54, Сиатъл 52