Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 26 спасявания, но това не помогна на Колорадо да избегне поражението с 3:4 при гостуването на Нешвил в Националната хокейна лига.

Домакините вкараха два пъти в рамките на 16 секунди в последната минута, за да реализират обрат. Филип Форсберг се разписа два пъти, а Яков Тренин вкара решаващото попадение 21.6 секунди преди сирената. Жереми Лозон също се разписа.

Валери Ничушкин се отличи с гол и асистенция за Колорадо, а Кейл Макар завърши с три асистенции.

Стивън Стамкос вкара 4.8 секунди преди края за 4:4, а Брендън Хейгъл донесе победата на Тампа Бей с 5:4 в 1:19 минута на продължението над гостуващия лидер в НХЛ Бостън. Стамкос и Хейгъл добавиха и по една асистенция. Давид Пастрънак завърши с гол и асистенция за Бостън, а Джереми Суейман отрази 41 шайби, но това не помогна.

Далас навакса два гола дефицит и стигна до успех с 6:3 над гостуващия Ню Йорк Рейнджърс. Тексасците, които са лидери в Централната дивизия, вкараха шест поредни попадения, а Роопе Хинц изпъкна с попадение и две асистенции за обрата. Скот Уеджууд завърши с 30 спасявания.

Рейнджърс, водач в Столичната дивизия, прекъсна серия от 11 мача с точка и четири поредни победи.

Нико Микола вкара два гола в един мач за първи път в кариерата си и помогна на Флорида да спечели с 5:3 над гостуващия Едмънтън. Кевин Стенлунд допринесе с попадение и две асистенции при шестата последователна домакинска победа на отбора си. Конър МакДейвид се разписа два пъти за гостите.

Лос Анджелис постигна осма поредна победа като гост след 4:1 в залата на Аризона. Тревър Муур изпъкна с две попадения, а Финикс Копли парира 30 изстрела.

 Расмус Андерсон реализира 92 секунди преди края на продължението, а Калгари спечели срещу домакина Сиатъл с 4:3. Андерсон добави и две асистенции, а Жонатан Юбердо завърши с гол и асистенция за успеха на канадците. С гол и асистенция за домакините се отличи Винс Дън.

Последният в класирането в лигата Сан Хосе допусна осма последователна загуба като гост след 1:3 в залата на Ванкувър. Куин Хюз се отличи с гол и асиснтенция за канадците и записа точка в осми пореден мач. Той е лидер в НХЛ при реализаторите с 30 пункта (8 гола и 22 асистенции).  

Сан Хосе остана на дъното с едва 7 точки от 18 мача, въпреки че вратарят Макензи Блекууд направи 34 спасявания.

 

БТА / Автор: Димитър Вельов