Американската тийнейджъра Клоуи Ким със сигурност ще запомни първото си участие на Зимни Олимпийски игри. Поради простата причина, че в него тя спечели златен медал. 

В халфпайпа 17-годишната американка не остави абсолютно никакви надежди на конкуренцията и я отвя за най-ценното отличие. Нейният резултат беше от феноменалните 98.25 точки и така тя остави преследвачките си далеч, далеч назад. 

Втора остана китайката Дзяо Лиу, която изостана с почти 10 точки от победителката. Нейният резултат беше 89.75, който обаче ѝ позволи да има комфортен аванс пред третата в класирането - американката Ариел Голд, останала с 85.75 точки. 

Една от фаворитките в дисциплината Кели Кларк от САЩ не успя дори да се пребори за медал и остана едва четвърта, въпреки ожесточената битка с Голд за бронза. В крайна сметка обаче американският триумф беше почти пълен. 

Колкото до Клоуи Ким, тя показа типичния тийнейджърски непукизъм и във времето между опитите си дори публикува в профила си в Туитър, че... не е изяла сандвича си и е малко нервна от това. А не от състезанието, например...