Майкъл Камалери даде тон за разгромa на Монреал с 5:1 над Филаделфия във финалния плейоф от Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Канадците успяха да преодолеят вратаря на съперника си едва в третия мач и първи на собствен лед, с което намалиха резултата от серията на 1:2 победи. Четвъртият мач ще се изиграе в нощта на събота срещу неделя, преди серията да се пренесе отново в САЩ.

Том Пят и Доминик Муур добавиха по гол и асистенция, а другите две шайби във вратата на гостите нанизаха Брайън Джонта и Марк-Андре Бержерон, след като постижението без допуснат гол на Майкъл Лейтън, който спаси 34 шайби, бе прекъснато в 172-та минута на серията от Камалери.

Опитите за чиста мрежа на вратаря на домакините Ярослав Халак бяха провалени от точен удар на Симон Ганье в средата на третата част. Филаделфия пристигна в Монреал с шест поредни победи в плейофите на НХЛ. Гостите започнаха успешната си серия още в мачовете срещу Бостън, когато записаха първата си победа за 1:3 в полза на Мечоците.

Лейтън замени Брайън Буше в петия мач, за да последват виталните три победи срещу Бостън и две срещу Монреал във финала на конференцията. Камалери даде начало на головата фиеста след изиграването на 7:05 минути в мача с 13-ия си гол в плейофите. В средата на втората част Монреал вече водеше при ударите с 28:13 и другите четири гола не закъсняха. Муур вкара за 3:0 именно тогава, след като Том Пят бе вкарал победния гол в края на първата част. Феновете на Монреал изпаднаха в екстаз от головата фиеста и изпратиха двата отбора от леда с иронични скандирания: "Лейтън, Лейтън!".