Томаш Татар се разписа за десети път през сезона за победата на Монреал с 4:1 като гост над Питсбърг в среща от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Вратарят на домакините Тристан Джари приключи периода си без допуснат гол на 177:15 минути, което е нов клубен рекорд. Попадението в полза на домакините беше реализирано от Джейк Гюнцел още в първата част на двубоя. Предишният най-дълъг период за вратар на Питсбърг без допуснато попадение (173:06 минути) е на Томаш Вокун през 2013 година.
Татар вкара 12:24 минути след началото на втората третина, с което резултатът стана 1:1.

Джоуъл Армия преодоля стража на домакините по-малко от четири минути след това, за да даде аванс за канадците.
Ший Уебър и Брендън Галахър също яха точни в полза на тима на Монреал, спечелил едва за четвърти път в 12 срещи с Питсбърг. Кори Прайс направи 33 спасявания пред голинията на Канейдиънс. Отборът от Канада има три успеха в последните си четири срещи в Лигата.

Тампа Бей победи с 2:1 като гост състава на Флорида след попаденията на Стивън Стамкос и Алекс Килърн. Андрей Василевски направи 27 спасявания за победителите. Евгени Дадонов реализира попадението в полза на Пантърс. В третия си последователен мач като титуляр Сергей Бобровски се отличи с 46 спасени шута.

Бъфало победи у дома шампиона Сейнт Луис с 5:2. Джак Ейхъл отбеляза два гола, а по един път се разписаха съотборниците му Сам Райнхарт, Йохан Ларсон и Земгъс Гирдженсъс.

Трой Броуър и Алекс Пиетранджело бяха точни в полза на Блус. Гостите имат три поредни поражения в Лигата. Вратарят Джейк Алън спря 28 удара в полза на Сейнт Луис.

Нешвил победи с 3:1 у дома състава на Сан Хосе. Кейл Джарнкрък се отличи с попадение и асистенция за Предатърс в третата част. Хуусе Сарос направи 24 спасявания за победителите. Ник Бонино и Райън Джонсън също вкараха във вратата на гостите.

Тимо Майер се разписа в полза на Шаркс, а неговият съотборник Мартин Джоунс се отличи с 28 парирани удара.

Мачове от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

Флорида - Тампа Бей 1:2
Питсбърг - Монреал 1:4
Бъфало - Сейнт Луис 5:2
Минесота - Анахайм 2:3 слуд дузпи
Нешвил - Сан Хосе 3:1
Уинипег - Детройт 5:1
Далас - Ню Джърси 2:0
Аризона - Калгари 2:5
Едмънтън - Каролина 3:6
Ванкувър - Торонто 1:4
Лас Вегас - Чикаго 5:1
Лос Анджелис - НЙ Рейнджърс 3:1

Източна конференция
дивизия Метрополитън: Вашингтон 49 точки, Ню Йорк Айлъндърс 42, Филаделфия 39
Атлантическа дивизия: Бостън 46, Бъфало 36, Флорида 35

Западна конференция
Централна дивизия: Сейнт Луис 42, Колорадо 41, Уинипег 40
Тихоокеанска дивизия: Едмънтън 40, Аризона 40, Калгари 38/БТА