Манфред Мьолг (Италия) спечели слалома за мъже в германския зимен център Гармиш-Партенкирхен, старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

28-годишният италианец даде второ време и в двата манша и окупира първото място с общ сбор от 1:46,77 минути. Това е втора победа в кариерата на Мьолг след тази в същата дисциплина през март миналата година в Кранска гора (Словения).

Втори на 29 стотни се нареди неговият сънародник Джорджо Рока, а трети се класира австриецът Райнфрид Хербст, който бе водач след първия манш, но във втория даде едва 11-о време.

Четвъртата позиция бе разделена от Жан-Баптист Гранж (Франция) и Манфред Прангер (Австрия) на 83 стотни, а шестицата се допълва от носителя на СК Боде Милър (САЩ) на 86 стотни.

Въпреки 24-то си място днес Ивица Костелич (Хърватия) продължава да е начело за големия кристален глобус със 742 точки, пред Жан-Баптист Гранж - 706 точки и Бенямин Райх (Австрия) - 680 точки.

За малката СК в слалома води Жан-Баптист Гранж с 479 точки, следван от Ивица Костелич - 408 точки и Райнфрид Хербст - 376 точки.

Австриецът с български паспорт Килиан Албрехт зае 35-о място в първия манш - на 2,57 секунди от лидера, и не успя да се класира за второто минаване по трасето.