Минесота прекъсна серията на Питсбърг от шест поредни победи в НХЛ, след като спечели като гост на пингвините с 2:1 след изпълнение на дузпи.

Мико Койву откри за Минесота, но само десет секунди по-късно Мат Кук изравни резултата. При дузпите единственото попадение вкара Марек Жидлицки и донесе победата на Минесота, с която тимът продължава да заема първото място в Северозападната дивизия.

Каролина победи Монреал с 2:1 в друга среща от тази нощ. Канадците поведоха в резултата, но Сергей Самсонов и Рей Уитни бяха точни за Каролина в рамките на 3,5 минути в третия период и осигуриха успеха за домакините.

Чикаго прекъсна серия от три поредни загуби, след като надделя над Финикс с 3:2 след дузпи. Двата отбора си вкараха по два гола в редовното време, а в герой за Чикаго се превърна вратарят Николай Хабибулин. Той спаси 36 удара, а след това отрази и двата опита на домакините при дузпите.

Едмънтън също прекъсна серия от три поредни загуби след разгром като гост над Кълъмбъс със 7:2. Шон Хоркъф се отличи с гол и две асистенции за победителите, а и седемте попадения за Едмънтън бяха дело на различни хокеисти.


Резултатите от НХЛ:

Питсбърг - Минесота - 1:2 (след дузпи)
Кълъмбъс - Едмънтън - 2:7
Каролина - Монреал - 2:1
Тампа Бей - Флорида - 3:4 (след дузпи)
Калгари - Колорадо - 4:1
Финикс - Чикаго - 2:3 (след дузпи)