Минесота Уайлд победи Едмънтън Ойлърс с 3:1 в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига и измести Калгари Флеймс от върха в Северозападната дивизия.

Шол Хил, Бранко Радивоевич и Брайън Ролстън отбелязаха головете за домакините, а Мико Койву се отличи с три асистенции. Никлас Бакстрьом също бе с принос за успеха на Уайлд, спасявайки 32 удара. Почетното попадение за гостите бе дело на Фернандо Пизани.

Колорадо Аваланч разгроми Ванкувър Кенъкс с 6:3 и също запази шансове за първото място в тази дивизия. Лавините обаче засега са на трета позиция на три точки от Минесота и на две от Калгари.

Милан Хейдук вкара два от головете за успеха на Колорадо, а Петер Форсберг записа три асистенции. Пол Шчастни отбеляза гол и даде две завършващи подавания, а останалите попадения за домакините бяха дело на Джордан Лиополд, Коди Маклиод, Бен Гайт. Даниел Седин, Тейлър Пиат и Сами Сало се разписаха за гостите.

В другите две срещи от тази нощ Кълъмбъс Крю победи Чикаго Блекхоукс с 4:0, а в калифорнийското дерби Анахайм Дъкс се наложи над Лос Анджелис Кингс с 2:1 след дузпи.