Американката Микаела Шифрин изравни рекорда по победи в Световната купа в ските-алпийски дисциплини, след като днес триумфира с 46-и успех в слалома. Тя печели победата в Килингтън (щата Върмонт) за пети път в кариерата си.

Шифрин беше най-бърза във втория манш, където успя да изпревари със 0.75 стотни Петра Влъхова (Словакия), която водеше след първия с 0.20. Времето на победителката днес е 1:38.33 минути, а на Влъхова- 1:39.08.

"Моят манталитет е такъв- да бъда супер-агресивна във втория манш. Но реално желанието ми е да бъда такава и в двата манша в слалома. Наистина днес имах такова представяне, че вероятно това беше най-бързата ми скорост. Не знам дали мога да карам по-бързо, отколкото във втория манш днес", каза още американката.

Шифрин вече може да се похвали с факта, че изравни рекорда на шведската легенда Ингемар Стенмарк по брой победи в една дисциплина. Шведът има 46 победи в гигантския слалом през 70-те и 80-те години. Също така Стенмарк има и най-много победи в кариерата в Световната купа- 86. 26-годишната Шифрин пък до момента има 71 и заема 3-ото място в тази импровизирана класация. Също така тя е спечелила 35 от последните 38 слалома за Световната купа от 2017-а година насам.

Също на 26 години Петра Влъхова както и Шифрин пропусна медалите на Зимната олимпиада в Пьончан, а за голямата си съперничка каза: "Ските обичат Микаела повече отколкото Микаела обича ските".
Третото място днес е за Уенди Холендер (Швейцария), която завърши с време 1:39.16 минути или изоставане на 0.83 от победителката. Топ 6 допълниха Катарина Лийнсбергер (Австрия), Лена Дюр (Германия) и Сара Хектор (Швеция).

В класирането за Световната купа води Шифрин с 360 точки, пред Влъхова с 340 и словенката Андреа Слокар с 210.