Американката Микаела Шифрин достигна постижение на идола си от детинство Марлиз Шийлд, а в крайна сметка спечели градския паралелен слалом, който се проведе в норвежката столица Осло.

За Шифрин, която на финала надделя над швейцарката Уенди Холденер, това е 37-а победа за световната купа и така тя постига резултата на отказалата се австрийка Шийлд, известна специалистка в слалома. Шифрин спечели и двата манша във финала, като в първия имаше преднина от 0.01 секунди, а във втория от 0.17.

22-годишната американка е на 6-о място в тази ранглиста, която се оглавява от сънародничката й Линдзи Вон със 78 победи. Шифрин печели за втори път тази година паралелен слалом, като това е и нейна 7-а победа през сезона, макар и постигната в трудни условия- мъгла и лоша видимост по трасето.

Тя се превръща и в основен фаворит за златото в слалома в Пьончан, което спечели в Сочи преди четири години. Мелани Мелярд от Швейцария пък спечели малкия финал за 3-ото място, след като се наложи над Фрида Хансдотер от Швеция.

Словачката Петра Влъхова, която е сочена също за сериозен фаворит, отпадна на четвъртфинал от Мелард. В генералното класиране начело е Шифрин с с 981 точки, пред германката Виктория Ребенсбург с 510 и словачката Влъхова с 425./БТА