Носителката на Световната купа за последните два сезона Микаела Шифрин (САЩ) записа трета поредна победа за сезона. Американката спечели паралелния слалом от Световната купа в швейцарския зимен център Санкт Мориц, побеждавайки с 11 стотни от секундата в големия финал Петра Влъхова (Словакия).

Двукратната олимпийска и трикратна световна шампионка Шифрин направи грешка при един от скоковете в горната част на трасето, но Влъхова не успя да се възползва от предимството си. 

С фантастично каране в долната част на пистата Шифрин спечели състезанието и записа трети пореден успех за Световната купа след победите в супергигантските слалом вчера в Санкт Мориц и миналата неделя в Лейк Луис (Канада).

Американката увеличи преднината си в генералното класиране, след като постигна 48-и успех в кариерата си. Олимпийската шампионка Фрида Хансдотер падна по време на 1/16-финалните серии.

Представителката на домакините Уенди Холденер беше победена от Влъхова на полуфиналите, но завърши трета, след като спечели малкия финал срещу Катарина Лийнсбергер (Австрия). Състезанията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените продължава във Вал Гардена (Италия) на 18 декември със спускане и на 19 декември със супергигантски слалом. /БТА