Микаела Шифрин (САЩ) бе с най-доброто време в първия манш на втория пореден гигантски слалом валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се повежда в словенския зимен център Кранска Гора.

Американката се спусна първа по трасето, което е с по-затворена конфигурация на вратите спрямо вчерашните два манша и с време от 1:10.42 минути оглави класирането с преднина от 0.30 секунди пред вчерашната победителка Марта Басино (Италия). Трета на 0.14 зад Басино остана Мишел Гизин (Швейцария), като тя е и последна с изоставане от по-малко от половин секунда спрямо Шифрин.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия) пък даде време с 1.43 по-слабо от това на Шифрин, като това отреди осмо място преди втория манш. Носителката на големия кристален глобус за миналата година пък Федерика Бриньоне (Италия) пък завърши 12-та, въпреки че не допусна видими грешки по време на своето спускане. Нейното изоставане спрямо първото място е 1.93 секунди.

Първият манш бе прекратен за близо 20 минути след като Адриана Йелинкова (Нидерландия) падна тежко и бе изнесена от трасето на носилка, след което бе откарана в местната болница с линейка. Нейното състояние все още не е изяснено, но няма опасност за нейния живот. Освен нея, още 19 от записаните 63 състезателки не стигнаха до финала, 4 от които дори не стартираха.

Вторият манш на днешния гигантски слалом стартира в 13:15 часа българско време.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.