Двукратната световна и европейска шампионка по фигурно пързаляне Евгения Медведева с всяка изминала година все по-трудно намира мотивация да продължи кариерата си. Това каза рускинята в интервю за Olympic Channel.

"Аз съм на 21 години и всяка година става все по-трудно да поддържам форма и да остана мотивирана. Наистина не ми харесва този израз "остани мотивиран", но когато тялото ви почти винаги ви боли е много трудно да ставате всяка сутрин и да отидете на тренировка, където знаете, че всичко пак ще ви боли, но аз се опитвам. Моите фенове са единствената причина, поради която все още излизам на леда. След Олимпиадата се опитах да докажа нещо на всички, но сега просто поглеждам назад и мисля, че честно казано вече доказах всичко", заяви Медведева.

Фигуристката добави, че основната й цел е да възстанови здравето си след коронавируса, който е увредил белите й дробове.

"Правя всичко възможно, за да подобря здравето си и да не го влошавам. В края на краищата това е единственият начин да участвам на състезания. Така че в момента не мога да кажа кои ще бъдат следващите ми състезания. В крайна сметка всичко се променя, а сега особено бързо", заяви тя.

Медведева е двукратна олимпийска вицешампионка от Пьончан 2018 (индивидуално и отборно), двукратна световна и европейска шампионка, както и двукратна победителка на финалите на Гран при.