Вратарят Мартин Бродюр постави нов рекорд за най-много изиграни минути в НХЛ при победата на Ню Джърси Девълс с 2:1 над домакина Бостън Брюинс след дузпи.

 

37-годишният Бродюр, който завърши с 32 спасявания за успеха, вече има 60280 минути в игра и изпревари Патрик Роа, който досега беше лидер по този показател с 60235 минути.

 

Зак Парайс се отличи с гол в редовното време и при дузпите, а Ню Джърси се доближи на точка от първото място в Източната конференция.

 

Патрик Марло реализира хеттрик, а лидерът в лигата Сан Хосе се наложи с 5:4 след дузпи над домакина Едмънтън. Джо Павелски единствен успя да се разпише при наказателните удари, а гостите събраха 38 точки и увеличиха аванса си на върха в НХЛ на 4 точки.

 

Шампионът Питсбърг загуби с 2:3 при гостуването си на Ню Йорк Айлендърс и пропусна възможността да поеме еднолично лидерската позиция на Изток, която в момента дели с Вашингтон с по 34 точки. Победното попадение за домакините отбеляза Джон Таварес шест минути преди края.

 

Вратарят Мика Кипрусоф отрази 40 удара за втория си "шутаут" за сезона и общо 32-и в кариерата си при успеха на Калгари с 3:0 в Детройт. Така шампионите за 2008 година и миналогодишни финалисти вече нямат попадение в 153 последователни минути, след като загубиха и последния си домакински мач от Атланта с 0:2. Детройт успя да отбележи гол във втори пореден домакински мач за първи път от 1977 година и записа четвърта поредна загуба в зала Джо Луис Арина.

 

Лидерът в Централната дивизия Чикаго прекъсна серията си от осем последователни победи след 0:3 при гостуването си на Анахайм. Вратарят Жан-Себастиан Жигер отрази всичките 28 удара и за първи път през сезона не допусна гол, записвайки 32-ия шутаут в кариерата си. Теему Селане вкара две попадения за победителите при числен превес. Бранителят Ник Бойнтън също се разписа.

 

Тим Конъли се отличи с два гола и две асистенции, а Бъфало прекъсна серията си от четири поредни загуби след 4:2 в залата на Филаделфия.

 

Чък Кобасю вкара втория хеттрик в кариерата си, а Минесота се наложи над гостуващия Колорадо с 5:3.

 

Иля Ковалчук завърши с гол и асистенция, а Атланта вкара пет попадения в третата част при успеха над домакина Каролина с 6:4.

 

 

Резултатите от НХЛ на САЩ и Канада:

 

Бостън - Ню Джърси - 1:2 след дузпи
Филаделфия - Бъфало - 2:4
НЙ Айлендърс - Питсбърг - 3:2
Минесота - Колорадо - 5:3
Анахайм - Чикаго - 3:0
Каролина - Атланта - 4:6
Детройт - Калгари - 0:3
Тампа Бей - НЙ Рейнджърс - 5:1
Флорида - Торонто - 4:6
Нешвил - Сейнт Луис - 1:3
Финикс - Далас - 5:2
Едмънтън - Сан Хосе - 4:5 след дузпи