Вратарят Мартин Бродьо изравни рекорд на Патрик Роа по брой изиграни мачове в редовния сезон на НХЛ, след като започна като титуляр за победата на Ню Джърси с 2:1 над Монреал. Роа, който е играл за Монреал и Колорадо, има 1029 мача в 18-годишната си кариера. Сега Бродьо достигна същия брой мачове, но в 16 сезона и те са само с екипа на Ню Джърси Девилс.

След победата Девилс водят в Атлантическата дивизия със 47 точки, а попаденията срещу Монреал реализираха Илка Пикарайнен и победно Патрик Елиас 2:36 минути преди край на срещата. В началото на третата част пък гостите изравниха чрез Травис Моен.

Вратарят на Отава Сенатърс Брайън Елиът постигна втори мач без допуснат гол в рамките на четири срещи, като това стана при успеха на неговия тим с 2:0 над Бъфало. Той спаси 22 удара, а головете вкараха Александър Пикар и Майкъл Фишер. Елиът всъщност е резерва на Паскал Леклер, но вече 13 мача е първи избор на вратата заради контузия на титулярния страж.

Колегата му от Чикаго Блекхоукс Кристобал Юе постигна пък втори шутаут за сезона, след като отрази 27 удара, а тимът му би 3:0 Сейнт Луис Блук. Чикаго е изненадващият лидер в Централната дивизия с 45 точки и заедно със Сан Хосе си поделя втората позиция на Запад. Патрик Кейн подаде и за трите попадения за Блекхоукс, които бяха реализирани от Трой Броуър, Брайън Кембъл и Мариан Хоса.

С тази победа отборът има най-добро представяне пред собствена публика с 14 победи, 1 загуба след продължения и три загуби в редовното време. Стартът на тима е най-добрият в клубната история от 1982/1983 година насам.

Дербито на Ню Йорк изненадващо беше спечелено от Айлендърс, но основна заслуга за това има вратарят им Дуейн Ролосън, отразил 25 шута. Джон Сим и Блейк Комо наказаха Рейнджърс, а Ролосън беше на 55 секунди от своя първи шутаут за сезона, но Енвер Лисин вкара почетното попадение за Рейнджърс.

В Роли (Северна Каролина) местният отбор Каролина удари Далас с 5:3, а финландецът Туомо Рууту реализира първия си хеттрик в НХЛ. Вратарят на победителите Кам Уърд отрази 24 удара, а другите две шайби нанизаха Джордаан Стаал и Юси Йокинен.

Резултати от срещите в НХЛ, играни тази нощ:

Ню Джърси - Монреал 2:1
Ню Йорк Айлъндърс - Ню Йорк Рейнджърс 2:1
Каролина - Далас 5:3
Финикс - Торонто 6:3
Отава - Бъфало 2:0
Флорида - Атланта 4:3
Чикаго - Сейнт Луис 3:0
Анахайм - Ванкувър 3:2