Французинът Мартен Фуркад спечели 12-та световна титла в кариерата си, след като победи в индивидуалната дисциплина на 20 километра на Световната първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва, Италия.

31-годишният Фуркад допусна само една грешка в стрелбата, в последния си 20-ти изстрел, но бе бърз по трасето и записа убедителен успех, като по този начин стигна до рекордна четвърта титла в най-старата дисциплина в биатлона. Фаворитът Йоханес Тингес Бьо от Норвегия допусна две грешки и завърши на второ място, на 57 секунди зад победителя, като по този начин спечели трети медал от първенството (титла в смесената щафета 4х6 и сребро в преследването). На трета позиция днес се нареди австриецът Доминик Ландертингер, който също допусна единствената си грешка при последния си изстрел.

За Фуркад това е златен медал от седмо Световно първенство, като той вече има общо 27 медала от шампионати на планетата. В края на миналата седмица той спечели и бронзов медал от спринта на 10 километра.

След 13-то си място в преследването в неделя, днес българинът Красимир Анев отново се представи солидно и завърши на 18-та позиция с две грешки и на 4 минути и 13 секунди от първото място. По този начин Анев си осигури място в масовия старт в последния ден на първенството - 23 февруари. Сребърният медалист в индивидуалното от миналата година Владимир Илиев допусна цели седем грешки в стрелбата и завърши на 54-то място, Антон Синапов се нареди на 69-та позиция, а Димитър Герджиков завърши 77-ми.