Марта Басино (Италия) записа най-доброто време в първия манш на гигантския слалом валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите в словенския зимен център Кранска Гора.

По едно изключително заледено и трудно трасе, победителката в първите два гигантски слалома за сезона, записа време от 1:04.15, с което остана на 0.27 секунди пред Мишел Гизин (Швейцария). Трета с пасив от 0.51 се класира лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия), а четвърта на само 0.03 зад словачката остана победителката в последния гигантски слалом Микаела Шифрин (САЩ).

Топ 30 в този труден първи манш бе затворен от Симон Уаилд (Швейцария) и Тино Робник (Словения), които завършиха с равно 30-то време и пасив от 3.65 спрямо Басино. Състезателката с най-заден стартов номер, която си заслужи правото на второ спускане е стартиралата 59-та швейцарка Пришка Нуфер, която завърши 28-ма с изоставане от 3.10 секунди.

Доказателство за трудността на трасето днес е и високият брой на незавършилите първия манш състезателки. Цели 15 от стартиралите 64 състезателки не стигнаха успешно до финала.

Вторият манш на гигантския слалом в Кранска Гора стартира в 15:00 часа българско време.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.