Марлийз Шилд спечели трета победа в слалома за сезона, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените. Австрийката се справи с фаворитката Мария Рийш (Германия) и записа победа номер 26 в своята кариера. В австрийския зимен курорт Земеринг Шилд завърши с общо време от двата манша 1:42.06 минути.

Рийш трябваше да преодолее изоставане от 2.4 секунди заради грешка по време на първия манш, когато остана на 17 място. Все пак олимпийската шампионка завърши с общо време 1:42.38 минути и остана втора в крайното класиране. На трето място се нареди Кристина Гайгер с време 1:42.58 минути. Младата и талантлива германка попадна за първи път в челната тройка в състезание за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

В генералното класиране води Мария Мария Рийш с актив от 738 точки. Тя увеличи аванса си пред Линдзи Вон с 80 точки. Американката, която напусна състезанието в Земеринг още в първия манш, е на втора позиция с 617 точки. Трета до момента е финландката Таня Путиайнен с 430 точки. В класирането в дисциплината слалом води Марлийз Шилд с 300 точки от четири състезания.

Надпреварата за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените продължава в неделя с паралелен слалом в Мюнхен.