Марко Одермат (Швейцария) спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже в Кранска гора (Словения). 23-годишният Одермат постигна общо време от 2:12.87 минути. Швейцарецът беше четвърти след първия манш с 1:06.20 минута, но даде най-добро време във втория с 1:06.67 минута, и стигна до крайния успех.

За Одермат това е трета победа за кампанията и четвърта в кариерата му. Освен това той измести от върха Алекси Пентюро (Франция) в подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината преди финалите за сезона.

Втори на 1.06 секунди остана друг швейцарец Лоик Меяр, който беше лидер след първия манш, но даде 26-о време във втория. Австриецът Щефан Бренщайнер завърши трети на 1.09 секунда.

Лидерът в генералното подреждане за Световната купа Алекси Пентюро беше втори след първия манш, но остана четвърти в крайното подреждане с пасив от 1.11 секунди след слабо каране във втората част на състезанието.

Световният шампион в дисциплината на Кортина д'Ампецо 2021 Матийо Фавр (Франция) се нареди пети на 1.18 секунда след победителя. След успеха си днес Марко Одермат поведе в подреждането за малката Световната купа в гигантския слалом с 625 точки, пред Пентюро с 600 точки и В класирането за Големия кристален глобус Пентюро води с 1100 точки, пред Одермат с 1069 точки и Марко Шварц (Австрия) със 718 точки.

До края на сезона остават още пет старта - слалом в Кранска гора в неделя и четири състезания от финалите в Ленцерхайде (Швейцария) следващата седмица.