Марк Бертод от Швейцария сензационно спечели слалома в Аделбоден. Състезанието е старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Скиорът спечели надпреварата, след като в първия манш финишира едва 27-ми, но след перфектно спускане във втория постигна общо време от 1:47,42 минути. Това му бе достатъчно да вземе първата си победа за Световната купа. Неговият най-голям успех досега бе второто му място в суперкомбинацията през ноември в Бивър Крийк.

Втори в състезанието днес финишира австрийският скиор Бенямин Райх с време 1:47,68 минути. На трето място се класира сънародникът му Марио Мат на 38 стотни от победителя.

С успеха си Бертод постави рекорд за извоюване на победа след най-задно класиране в първия манш - 27-о място. Досега постижението се държеше от Бенямин Райх, който стана първи на нощния слалом в Шладминг от 23-о място в първия манш.

Българските скиори Килиан Албрехт и Стефан Георгиев заеха съответно 46-о място на 4,29 секунди и 53-о място на 5,73 секунди в първия манш (от общо 72 състезатели) и не намериха място сред първите 30, които според регламента стартират във втория манш.

Аксел Лунд Свиндал от Норвегия продължава да е лидер в класирането за Световната купа с 639 точки. Дидие Кюш от Швейцария е втори с 571 точки, а Боде Милър от САЩ - трети с 540 точки. За малкия кристален глобус в слалома първи е Маркус Ларсон с 225 точки пред Бени Райх с 180 и италианеца Джорджо Рока с 150.