Норвежецът Мариус Линдвик спечели световната титла по ски полети за пръв път в кариерата си. Той триумфира в индивидуалния старт на шанцата във Викерсунд, Норвегия.

23-годишният Линдвик, който само преди няколко седмици спечели и олимпийската титла в скокове на голяма шанца, успя да задържи преднина, която взе след двата си полета в събота и да се поздрави с поредния голям успех в кариерата си. След днешните два скока той събра резултат от 854,2 точки. При четирите си опита той постигна резултати от по 232,5, 226,5, 230 и 224,5 метра.

Втори остана словенецът Тими Зайц с 844,3 точки. В последния си опит за деня Зайц преодоля 235,5 метра, но това не му бе достатъчно, за да стопи пасива си спрямо Линдвик.

На трето място завърши австриецът Щефан Крафт с 837,5 точки. Крафт бе втори след първите три скока, но при четвъртия си постигна само 213 метра и така отстъпи позиция на Зайц. Челната шестица бе допълнена от още трима словенци в лицето на Петър Превц, Анже Ланишек и Домен Превц, като така Словения даде много сериозна заявка за победа в отборното състезание в неделя.

Крайно класиране на световното първенство по ски полети:

1. Мариус Линдвик (Норвегия) - 854,2 точки

2. Тими Зайц (Словения) - 844,3 точки

3. Щефан Крафт (Австрия) -  837,5 точки

- - - - - - -

34. Владимир Зографски (България) - отпаднал след първия кръг