Норвежката състезателка по ски бягане Марит Бьорген призна, че не мисли за рекорд по брой медали от Зимните Олимпийски игри. 37-годишната скандинавка спечели сребро в днешния старт старт в скиатлона на 15 километра и това бе нейния 11 олимпийски медала (6 златни, 4 сребърни и 1 бронзов).

Така тя изпревари Райса Сметанина (Русия) и Стефания Белмондо (Италия), и стана най-успешната жена в ски бягането. Бьорген стана втора във вечната ранглиста на този спорт след легендата при мъжете Бьорн Дели, който е с 12 олимпийски медала (8 златни и 4 сребърни).

"Не мисля за никакви рекорди. Дойдох тук, за да спечеля медали. Това е моята пета олимпиада и последната. Все още съм конкурентно способна, което е много удовлетворяващо. Радвам се, че съм на това ниво на моята възраст. Не съм изненадана, а съм щастлива от днешния сребърен медал", заяви Марит Бьорген.

Бьорген може да стане най-успешният състезател на Зимни Олимпийски игри, като на този етап изостава на 2 отличия от рекордьора - легендата на биатлона Оле Ейнар Бьорндален (8-4-1) , и на едно от втория Бьорн Дели.

"Трудно е да повярвам, защото те са легенди. Лудост да запиша името си до техните", допълни Марит Бьорген. /БТА