Австриецът Марио Мат победи в нощния слалом в Шладминг, валиден за Световната купа по ски алпийски дисциплини.Световният шампион спечели надпреварата в австрийския курорт с общо време от двата манша 1:42,84 минути. Мат бе втори след първия манш.

Това е негова втора победа от началото на сезона и общо 10-а в кариерата му. Успехът му пък бе под номер 700 за Австрия в състезанията за Световната купа по ски алпийски дисциплини. На второ място в Шладминг се класира французинът Жан Баптист Гранж.

Лидерът за малкия кристален глобус в тази дисциплина изостана само на 0,64 секунди от Марио Мат. На трето място остана италианецът Манфред Мьолг, който изостана на 0,65 секунди от победителя, въпреки че бе спечелил първия манш.

Австриецът с български паспорт Килиан Албрехт зае 26-о място на 20,59 секунди след победителя. Албрехт бе 22-и в първия манш, но във втората част пропусна врата и това му попречи да се класира по-напред.

Килиан се върна и взе вратата, но загубата на много време го остави последен от завършилите във втория манш. След този старт лидер в генералното класиране за Световната купа продължава да бъде австриецът Бенямин Райх, който завърши осми в Шладминг и има актив от 892 точки.

Втори е американецът Боде Милър с 831, а трети е швейцарецът Дидие Кюш със 794. В класирането за малкия кристален глобус в дисциплината французинът Жан Батист Гранж води с актив от 456 точки, следван от Марио Мат с 305 и Манфред Мьолг с 291.