Олимпийската шампионка Мария Рийш (Германия) спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в шведския зимен център Оре.

Рийш завърши с общо време от 1:49.85 минута. Германката изоставаше на трето място след първия манш, но със силно второ спускане успя да навакса и записа трета победа за сезона и 23-а в кариерата си.

На второ място завърши Вероника Зузулова (Словакия). Тя водеше след първия манш, но в крайна сметка финишира само на една стотна от секундата зад Рийш. Това беше 12-о класиране на подиума в кариерата на 27-годишната словачка в дисциплината слалом.

Трета с изоставане от 11 стотни се нареди 22-годишната канадка Мари-Мишел Ганьон, която записа най-доброто си представяне в състезание от Световната купа.

Линдзи Вон от САЩ, която вече си осигури Големия Кристален глобус през този сезон, беше 15-а след първия манш, но отпадна във второто си спускане.

Австрийката Марлийз Шилд, която вече е носителка малката Световна купа в слалома за сезона, пък беше втора след първия манш, но в крайна сметка завърши шеста на 29 стотни зад победителката.

В генералното класиране четири състезания преди края на сезона Вон остана с 1808 точки, пред Тина Мазе (Словения) с 1287 точки и Мария Рийш с 1175 точки.

В дисциплината слалом след 9 от 10 старта Шилд има 700 точки, пред Мазе с 393 точки и Михаела Кирхгасер (Австрия) с 352 точки.