Французойката Сандрин Обер спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в германския зимен център Офтершванг. 26-годишната Обер преодоля трасето за общо време от 1:46.28 минута и изпревари с 43 стотни от секундата Фрида Хансдотер (Швеция). На трето място остана австрийката Никол Хосп на 82 стотни от секундата след победителката.

Обер, трета след първия манш, се възползва от отпадането на лидерките Линдзи Вон (САЩ) и Катрин Цетел (Австрия), за да запише първи успех в кариерата си за Световната купа.

Световната шампионка Мария Рийш от Германия завърши на пето място и си осигури малката Световна купа в слалома преди финала на сезона в шведския курорт Оре през следващата седмица. Рийш събра 625 точки и е недостижима на върха. Втора е Вон с 440 точки, а трета е Сарка Захробска (Чехия) с 399 точки. Това е първи трофей за германка в дисциплината след Рози Мителмайер през 1976 година.

С отпадането си Вон, която водеше след първия манш, пропусна възможността да си осигури предсрочно големия Кристален глобус за втора поредна година. Американката остана с 1588 точки и има аванс от 369 точки пред Рийш в генералното класиране четири старта преди края на сезона. На трето място е шведката Аня Персон с 990 точки.