Мария Киркова, която се нареди 35-а в женския слалом, сподели възхищението си от постигнатото шесто място от Сани Жекова в дисциплината сноуборд крос. В специално интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио Киркова сподели, че всички „свалят шапка“ на Жекова и добави, че в още в събота ще има възможността лично да я поздрави за представянето ѝ.

„Радвам се че бях тук. Приех насериозно, че трябва да се представя достойно. Дадох всичко от себе си. Пистата не бе лесна. Не бе лесна и за другите. Постарах се да направя две солидни спускания. Донякъде се получи. Винаги може и повече, но смятам - едно достойно каране“, започна Мария Киркова.

„Бе по-трудно във втория манш, подредбата на трасето бе по-сложна. Но пак казвам условията са почти еднакви за всички. Но аз съм доволна, че се преборих с трудните условия. Като цяло съхраних скорост до финала“.

„Днес трасето бе по-заледено. Бе твърдо в стръмното и се искаше техника - хем да си бърз и хем да държиш скорост, и да се движиш добре по трасето. Рискуващите допускаха грешки и отпадаха. Аз също рискувах, но взимах по-добра линия в завоите. На това трасе бе трудно да не допуснеш грешка. Обичам спорта и ските, и правя това с удоволствие. Максимално концентрирана съм. Опитвам се като финиширам да съм усмихната“, каза още Киркова.

„Не съм се видяла още със Сани Жекова. Това е голям успех. Утре ще я поздравя за шестото място. Трасето ѝ бе трудно и всички шапка ѝ сваляме. Надявам се другите колеги да се представят достойно и добре., защото всички го заслужаваме“, коментира за финал Киркова.