„Щастлива съм от представянето си, защото беше много трудно за мен и особено в спускането, защото тази дисциплина не я тренирам”, сподели националката по ски Мария Киркова, която завърши на 22-то в място в супер-комбинацията на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини във Вал Д'Изер.

„Това беше горе-долу добро представяне в спускането, а това ми даде възможност да карам втора в слалома, което е моята коронна дисциплина. Като цяло съм доволна от класирането си. Спускането беше малко трудно за първите номера, защото нямаше хубава видимост на терена и подади този факт някои от фаворитите отпаднаха. За мен слава Богу блесна малко слънце и терена се виждаше по-добре, което ми помогна. Отпаднаха наистина някои момичета, но тава е риск, всеки рискува, за да се класира по-добре”, коментира за Гонг най-добрата ни скиорка в момента.

„Честно казано не съм очаквала да напаравя такива добри класирания в бързите дисциплини. Аз дойдох да ги карам просто като тренировка за Банско за Световната купа, а то се получи една приятна изненада и заради това се чувствам доста добре. Тук пистите за супер джи и спускане са доста трудни и всички състезател бяха малко стреснати от това. Усешах, че някои от фаворитите ще са уплашени от това и ако аз направя добри спускания ще имам шанс за добро класиране. Просто така се случи. Технични бяха пистите и аз опитах с едно добро спускане да дам хубаво време. Предстои ми участие в гигантски слалом и слалом”, добави Мария Киркова.