Българка отново получи покана за старта на сезона в ски-алпийските дисциплини. Най-добрата ни състезателка в момента Мария Киркова ще кара в първия кръг за Световната купа в австрийския зимен център Зьолден.

Решението Киркова да се пусне в това състезание е взел треньорът на националките - Едуард Рейхард. Според него Мария е дала отлични резултати в подготвителния етап и има шансове за по-добро класиране. Първият старт при жените е на 27-ми октомври в дисциплината гигантски слалом.

Като цяло не можем да се похвалим с особено добри постижения при дамите, но Мария е млад състезател и може би тепърва ще се развихри по снежните писти. Въпреки липсата на резултати подготовката на българските скиори е обезпечена и дори се правят лагери в чужбина, нещо, с което не могат да се похвалят някои от най-успешните ни спортисти. В ските винаги е имало интерес от страна на спонсори и сега федерацията не се оплаква от липса на средства, а напротив…

Мария Киркова е перспективен състезател, родена е на 3-ти януари 1986-та година в София и като всеки козирог търси реализация. Брюнетката освен ските, обожава футбола и релаксира, слушайки любимата си музика.