Състезателката ни в алпийските ски Мария Киркова заяви на летище София, че не е доволна от представянето си на олимпийските игри във Ванкувър. Тя завърши 33-та в спускането, отпадна в първия манш на слалома и не завърши в супергиганския слалом.

"Не съм удовлетворена от това, което направих във Ванкувър, но бях контузена през повечето време, даже все още не се знае какво ми е състоянието. Тепърва ще се срещам с лекари и ще се реши дали ще си правя операция на рамото или не, но това не е оправдание. Просто можех повече да направя, но не всеки път се получава. В крайна сметка без да се състезаваш и да си тренирал дълго време само желанието не е достатъчно", коментира Киркова.

Тя каза, че гледа напред в бъдеще. "Аз изобщо стартирах само в българските стартове и два старта в чужбина, което е адски недостатъчно. Случва се, за съжаление на мен ми се случи преди олимпиадата. Надявам се вече за в бъдеще да сме живи и здрави и да покажа още по-добри резултати", добави алпийката.

Мария Киркова каза, че не е можела да продължи в слалома. "Изобщо не съм искала да се откажа в слалома. Аз не съм от хората, които се отказват бързо. Ако беше така щях да се откажа преди началото на сезона заради рамото. Просто бях в стръмната част с много голяма скорост, това е тактическа грешка, която не ми позволи да взема вратите. Ако имаше шанс, щях да преодолея вратата", коментира тя.