„Изнесена присъда, какво да коментирам. Присъдата си е присъда,” бяха първите думи на Маским Ставийски след обявяването на условното наказание днес. Световният шампион по фигурно пързаляне получи присъда за две години и половина плюс пет години изпитателен срок. Съдът отхвърли иска от 2 милиона лева, предявен от бащата на Мануела Горсова, която все още е в кома след катастрофата, причинена от Ставийски. Според решението на съда, Ставийски трябва да плати по 90 хиляди лева на родителите на загиналия Петър Петров и 80 хиляди лева обезщетение за Мануела.

„Независимо от иска, казах от първия ден, че съм загрижен за лечението на Мануела и по моите възможности ще помагам за нейното оздравяваме. Това решение не можем да вземем аз или Красимир, това трябва да решат докторите, къде е по-добре, дали трябва. Всичко трябва да се консултира с докторите,” категоричен бе Максим.

„Очаквахме да видим какво е решението на съда и се надявахме на едно справедливо решение. Не бихме се наели да коментираме и да поставяме под въпрос тяхното решение. Те са компетентните органи в случая. Оттук нататък процедурата зависи от адвокатите,” аяви половинката на Ставийски и президент на БФ Кънки Албена Денкова.