Секунди преди катастрофата, която сполетя световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски, именитият спортист е бил спрян от полицейски патрул и бил предупреден да не кара рисково и да не застрашава движението по пътя, информира БГНЕС.

Вчера фигуристът предизвика пътен инцидент на пътя Приморско - Бургас, при която загина един човек, а момиче е в кома. Максим е навлязъл с управлявания от него джип Хамър в насрещното движение.

Алкохолната проба с дрегер на Максим Ставийски е отчела наличие на алкохол в кръвта му над допустимото ниво. 1,1 промила съдържание на алкохол в кръвта на Максим Ставийски, сочи резултатът от химическата проба, съобщи прокурор Огнян Стоянов.

Резултатите от пробата на другия водач от катастрофата - Гергана Шекерджиева, са отрицателни добави Стоянов. Той уточни, че предстоят разпити и на останалите участници в катастрофата, за да се изяснят обстоятелствата.

От Максим Ставийски са взети само първоначални показания за инцидента. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са автотехническа и химична експертизи.

Инцидентът стана около 19.45 ч. в неделя на десен завой в района на река Ропотамо. Фигуристът е бил сам и управлявал джипа си Хамър. Той не е пострадал сериозно при инцидента и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ.

В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата Петър Петров, на 23 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома.

Към момента се знае, че името й е Михаела, на 18 години. Тя е пътувала на предната дясна седалка, до шофьора. На задната седалка в колата е бил брат му - Валентин, на 17 години, и негова приятелка - тя е с гръбначно-мозъчна травма, а Валентин има множество наранявания. Двамата са без опасност за живота.

Максим участва в кампанията на бТВ и вестник "24 часа" - "Ако си пил - слез, искам да стигна жив".