Австриецът Макс Франц постигна втора победа през сезона, след като спечели супергигантския слалом за мъже от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Бийвър Крийк (САЩ).

Франц, който по-рано през сезона триумфира и в спускането в Лейк Луис, се възползва най-добре в ужасните за каране условия на пистата, тъй като видимостта бе максимално намалена заради обилен снеговалеж. По тази причина стартът бе забавен от организаторите с час, а стартовата къщичка бе свалена.

В тези условия Франц даде време от 1:01.91 минути, като остави на 0.33 секунди зад себе си швейцареца Мауро Кавицел.

Третото място бе разделено от цели трима скиори. Норвежците Аксел Лунд Свиндал и Александър Аамот Килде и италианецът Доминик Парис дадоха с по 0.41 секунди по-бавно време от това на победителя Франц.
Челната шестица бе допълнена от още един австриец - Кристоф Крен, който остана на 0.46 секунди от първото място, макар и да се пусна чак с 35-и стартов номер.

С победата Франц излезе начело в класирането за Големия кристален глобус с 238 точки, следван от Кавицел с 227 и австриеца Винсент Крихмайр с 211. В класирането в дисциплината "супергигантски слалом" води Кавицел със 140 точки.