Олимпийската и световна шампионка Александра Майстницер обяви, че се оттегля от Световното първенство по ски алпийски дисциплини, което се провежда в Оре, Швеция. Австрийската скиорка заяви, че е взела решение да се прибере вкъщи след като не успя да финишира сред първите 20 на втората тренировка в спускането.

„Осъзнах, че другите момичета имат по-голям шанс от мен да попаднат в отбора,” каза Майстницер, която рискуваше и да остане извън този квартета на Австрия за спускането.

Ренате Гьотчел и Мария Холаус вече си осигуриха класиране, а Елизабет Гьоргл и Никол Хосп вероятно ще бъдат другите две австрийки в спускането.

„Това е едно от последните ми световни първенства и ми се искаше да се прибера с медал. Разочарована съм, но все пак ми остават медалите, които вече съм спечелила и са си вкъщи,” заяви Майстницер, която финишира осма в супергигантския слалом.

33-годишната Майстницер има три отличия от Световно първенство, сред които два златни. Тя е и трикратна олимпийска шампионка.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.