Двукратната олимпийска шампионка и лидерка в генералното класиране за сезона Магдалена Нойнер (Германия) спечели спринта на 7,5 километра от Световната купа по биатлон в руския зимен център Ханти-Мансийск.

Нойнер, за която това бе последен спринт в кариерата й, направи две грешки в стрелбата и измина дистанцията за 22:11,5 минути. Така тя спечели световната купа в спринта с 571 точки.

Нойнер, рекордьорка по спечелени световни титли, слага край на кариерата си след края на сезона. За 25-годишната германка това е 34-та победа в кариерата за Световната купа и десета за сезона.

На 3.2 секунди след Нойнер и без грешка на огневия рубеж втора завърши Вита Семеренко от Украйна.

Трета финишира Даря Домрачова от Беларус с една грешка и на 16.2 секунди след победителката.

Единствената българка в състезанието Емилия Йорданова се класира 51-ва от 59 завършили с една грешка в стрелбата и изоставане от 3:23.2 минути. Другата българка Десислава Стоянова не стартира.

Два старта преди края на сезона Магдалена Нойнер води във временното класиране за Световната купа с 1153 точки, следвана от Даря Домрачова (Беларус) с 1109 точки, Тора Бергер (Норвегия) с 989 точки и други. Емилия Йорданова е 95-та с три точки.

За малката Световна купа в спринта след Нойнер остана Домрачова с 471 точки и Кайса Мекерейнен (Финландия) с 401 точки.