Лидерите в Националната хокейна лига записаха слабо представяне тази нощ, като почти всички от тях загубиха мачовете си от тимове, намиращи се на по-ниски от тях позиции в класирането.

Лидерът в Северозападната дивизия Колорадо Аваланч загуби у дома от Калгари Флеймс с 2:5. Гостите дръпнаха с 5:0 след попадения на Лангкоу, Ломбарди, Аукоин, Йеле и Конрой. Почетните голове за домакините отбелязаха Сакич и Ричардсън в последната третина.

Най-добрият отбор в лигата – Отава Сенатърс, също записа домакинско поражение – с 3:4 от Филаделфия Флайърс. Редън откри резултата за „сенаторите” през първата третина, но Умбергер бързо изравни. Частта завърши с гол аванс за Отава след като Хийтли се разписа секунди преди сирената. Веднага след началото на втората третина гостите изравниха чрез Хартнел, но Шуберт бързо върна преднината за лидерите в НХЛ. Все пак тази част завърши наравно след като Ричардс отбеляза за Филаделфия. Победното попадение за „летящите” вкара Бриер в последната третина.

С два гола на Александър Овечкин и по един на Грийн, Ниландер и Гордън последният в Югоизточната дивизия Вашингтон победи лидера Каролина с 5:2 като домакин. Попаденията за Хърикейнс отбелязаха Коул и Уитни.

Кълъмбъс пък удари с 3:2 водача в своята Централна дивизия Детройт. Малхотра, Жердев и Неш бяха голмайстори за домакините, а Холмстрьом и Датсюк за Ред Уингс.

Останалите резултати от тази нощ:

Финикс – Торонто – 5:1

Монреал – Бъфало – 0:3

Ню Йорк Айлендърс – Бостън – 2:1

Питсбърг – Атланта – 5:0

Тампа Бей – Ню Джърси – 2:3

Нешвил – Минесота – 3:4

Едмънтън – Чикаго – 3:2

Сан Хосе – Лос Анджелис – 1:2