Лора Христова се класира на престижната 6-та позиция в индивидуалното на 10км. на Световното първенство за младежи и девойки в Солт Лейк Сити (САЩ). Биатлонистката от Троян сбърка три пъти и финишира на +2:15.3 минути от победителката.

Още три българки взеха участие в класическата дисциплина при девойките ст. възраст. Валентина Димитрова допусна четири пропуска и зае 18-та позиция, а Стефани Йолова е 21-ва с три наказателни минути. Шест грешки в стрелбата отредиха 45-то място на Лора Радковска. Световна шампионка стана Сара Андерсон от Швеция. Среброто и бронза са две представителки на Германия - Ива Морич и Селина Гротиан.

Само един българин взе участие в състезанието на 12.5 км. при юношите. Константин Василев сгреши четири пъти и зае 12-та позиция в крайното класиране. Златният медал спечели Арту Хейкинен от Финландия, а Якуб Боргула от Словакия и германецът Алберт Енгелман допълниха призовата тройка.

Днес в 20:00 ч. ще се проведе индивидуалната дисциплина на 15км. при младежите, където България ще бъде представена от Благой Тодев и Васил Зашев.