Италианката Лиза Витоци постигна втора поредна победа в състезанията от Световната купа по биатлон, след като спечели преследването на 10 километра в Оберхоф, Германия.

Витоци се възползва по най-добрия начин от първата си стартова позиция и с едва две грешки в стрелбата стигна безпроблемно до триумфа с време 32:32.9 минути. Втора завърши състезаващата се за Словакия Анастасия Кузмина, която с 4 грешки в стрелбата остана на 14.5 секунди зад победителката. Третото място бе за французойката Ана Шевалие, която с пет пропуска приключи на 27.9 секунди.

Французойката Ана Бескон изпревари на финалната права водачката за Световната купа Доротея Вирер (Италия) в битката за четвърата позиция, а шестото място остана за германката Франциска Пройс, която стартира от 45-а позиция.

В класирането за Световната купа води Вирер с 438 точки, пред Витоци с 396 и словачката Паулина Фиалкова с 374. В подреждането за Малката световна купа в дисциплината "преследване" първото място отново е за Вирер със 196 точки, пред Витоци със 184 и финландката Кайса Макарайнен със 144.

В неделя на състезателките им предстои участие в щафетно състезание./БТА