Руската фигуристка Юлия Липницкая призна, че след олимпийските игри в Сочи, където тя спечели златото в отборното състезание, живее под "непрекъснат стрес".

"След олимпийския сезон много неща се провалиха. Никаква свобода. Каквото и да казвам, всичко се интерпретира погрешно. Каквото и да правя, всичко се тълкува неправилно и след това трябва да се извинявам. Това не е живот, а непрекъснат стрес", каза 16-годишната рускиня пред официалния сайт на руската федерация по фигурно пързаляне.

"Аз съм човек като всички останали. Опитвам се да работя върху неща, които хората очакват от мен, но не мога да живея с желанията и капризите на всички", добави тя.

Липницкая не е печелила състезание след олимпийските игри в отборната надпревара. Индивидуално тя завърши пета в Сочи след сънародничката си Аделина Сотникова. 16-годишната Липницкая остана втора на турнира от сериите Гран При в Китай миналата събота, където направи грешки във волната си програма.

След това тя не се яви на церемонията по награждаването.

"Бях много ядосана след като се представих лошо във волната програма и отидох в хотела си, за да почивам", обясни рускинята. Тя добави, че се е върнала в залата след обаждането на организаторите, но е било твърде късно. Липницкая ще участва на турнира Гран При във Франция на 21-23 ноември./БТА