Австрийката Катарина Линсбергер постигна първата си победа за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тя триумфира в слалома в шведския курорт Оре и така записа трети успех в кариерата си след двата в края на миналия сезон.

Линсбергер триумфира с общо време от двата манша от 1:46.18 минута, но по-важното в случая е, че днешното състезание заплете още повече възела в битката за първото място за Големия кристален глобус. Четири състезания преди края американката Микаела Шифрин води само с 56 точки пред втората Петра Влхова от Словакия. Шифрин завърши девета в днешния ден, докато Влхова не успя да дублира триумфа си от гигантския слалом в петък и остана четвърта. И двете обаче изостанаха на по-малко от секунда от Линсбергер, като изоставането на словачката беше 0.25 секунди, а това на американката - 0.80 секунди.

Изненадващо втора в днешния слалом остана норвежката Мина Холтман. За нея това е едва втори подиум в кариерата в Световната купа. Холтман завърши на само 0.16 секунди от победителката Линсбергер. Третата позиция зае швейцарката Мишел Гизин, която бе по-бавно с 0.23 секунди от победителката.

В класирането за Големия кристален глобус Шифрин води с 1245 точки, пред Влхова с 1189 и италианката Федерика Бриньоне с 931. 

За Малкия кристален глобус начело остава Влхова със 710 точки, пред Шифрин с 469 и Линсбергер с 372. Тук обаче интрига няма, тъй като още през януари Влхова си осигури отличието.