Американката Линдзи Вон завърши втора в спускането в Уислър, Канада, но това й бе достатъчно, за да завоюва малката световна купа в дисциплината.

Надя Щигер (Австрия) грабна първото място в надпреварата с време 1:45.30 мин., а Вон остана само на една стотна от нея. Третото място бе за Джулия Манкузо (САЩ), която записа време 1:45.49 мин. Две състезания преди края, Линдзи Вон е недостижима на върха в класирането за малкия кристален глобус.

Тя има 655 точки, докато втората – Ренате Гьотчъл (Австрия), е с едва 368. „Страхотно е да спечеля тази купа. Това беше моя мечта, откакто гледах Пикабо Стрийт да го прави (през 1995 и 1996 г. – б. ред.). Тогава бях на девет години и дори се снимах с нея за спомен”, каза щастливата Вон след финала.

Ренате Гьотчъл, която остана пета, трябваше да завърши сред първите три, а Вон да е след нея, за да запази поне теоретични шансове за титлата. Линдзи Вон има чудесни шансове за спечели и голямата Световна купа през този сезон. Тя води с 1063 точки пред австрийката Никол Хосп, която има 999.