Американката Линдзи Вон стана петата скиорка, която печели стартове и в петте алпийски дисциплини, след като триумфира в гигантския слалом на старта на новия сезон за Световната купа.

Линдзи Вон до днес имаше едва едно попадане на подиума в тази дисциплина, но сега показа истинска класа и изпревари конкурентките си след силен втори манш. Тя остана на 1-а позиция в крайното класиране с време 2 минути, 24:31 секунди. Втора се нареди олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург от Германия с  време 2:24.47 минути. Ребенсбург спечели на това трасе миналата година, но днес не успя да се противопостави на Вон.

Самата Линдзи миналата година не успя да се пребори за кристалния глобус и го отстъпи на Мария Рийш, който днес финишира чак на 24-о място с време 2:27.56 минути. На 3-а позиция пък остана Елизабет Гьоргъл от Австрия с време 2:24.83. Гьоргъл е световна шампионка от Супер-Г и спускането от миналата година.

21-годишната италианка Федерика Бриньоне беше най-бърза в първия манш, който се проведе сутринта. Във втория обаче тя падна и не завърши.

Вон пък се похвали след края на състезанието с 42-а победа в старт за Световната купа. „Това е чудесен резултат, най-доброто ми време, след като предишният ми рекорд в Зьолден беше 9-о място. Надявам се, че и тази дисциплина ще стане удобна за мен по-нататък“, заяви още победителката.