Четирикратната носителка на Световната купа по ски-алпийски дисциплини Линдзи Вон (САЩ) възнамерява да се обърне към съда, след като световната федерация (ФИС) отказа разрешение на американката да участва в състезание на мъжете.

"Много съм недоволна от решението на ФИС. Няма да се откажа. Сега разглеждам всички възможности. Има голяма вероятност да се обърна към съда", коментира 28-годишната Вон. Американката поиска разрешение да се включи в мъжкото спускане в Лейк Луиз в края на ноември, но ФИС отказа, тъй като подобно нещо е в разрез с правилата на централата.

"В момента се консултирам с различни адвокати. Това ми отнема много време и усилия. Във никакъв случай не става въпрос за ПР-акция. Не се нуждая от допълнително внимание от медиите. Това е моя лична цел, защото искам да видя къде се намирам в сравнение с мъжете. Това е следващото ниво за мен", коментира Вон. Американката е олимпийска шампионка по спускане от Ванкувър 2010 и световна шампионка от Вал Д'Изер 2009. Вон има 53 победи за Световната купа в кариерата си и общо десет медала от Световни първенства и Олимпийски игри.