Линдзи Вон постави нов рекорд по победи на спускане, след като триумфира в скоростната дисциплина в Кортина д'Ампецо (Италия), старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Американката спечели спускането в Кортина с време 1:37,01 минута и регистрира 37-а победа за Световната купа в тази дисциплина.

Вон доминира тотално този сезон, като спечели четири от общо петте спускания през кампанията. 31-годишната Линдзи Вон вече има една победа повече на спускане от легендарната австрийка Анемари Мозер-Прьол, която остава втора във вечната ранглиста с 36 победи.

Линдзи Вон изравни и рекорда на друга австрийка - Ренате Гьотчъл за 10 победи за стартове в Кортина, като още утре може да прати в историята и това постижение при успех в Супер-Г. Водачката в генералното класиране Лара Гут завърши трета в Кортина на 0,67 секунди след победителката.

Втората позиция зае Лариса Юркив от Канада с изоставане от 0,28 секунди след Вон. Състезанието бе прекъсвано на няколко пъти заради силен вятър, но в крайна сметка завърши благополучно. В генералното класиране за Световната купа Лара Гут остава начело с 810 точки, но вече има 10 точки аванс пред втората Линдзи Вон. Трета е шведката Фрида Хансдотер с 661 точки./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS