Никлас Лидстрьом ще добави званието член на Залата на славата на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) към дългия списък със свои постижения. Шведският защитник, неговият канадски колега Крис Пронгър и руският нападател Сергей Фьодоров ще бъдат включени в клас 2015 на Залата на славата.

Лидстрьом игра цели 20 години за Детройт. 7-кратният победител в класацията за трофея "Норис" за най-добър защитник има четири купи "Стенли", а през 2002 година е обявен за най-добър играч в плейофите.

Лидстрьом е легенда и на национално ниво, защото с гола си през 2006 година носи златни олимпийски медали на Швеция и става едва 26-ият хокеист, който има три титли от зимни игри и световни първенства.

Пронгър също е член на клуба на тройните златни медалисти. Той е световен шампион с Канада за 1997 година, а през 2002 и 2010 печели титлите в олимпийски игри със своя тим. Пронгър има и купа "Стенли" с Анахайм от 2008 година.

Освен Фьодоров, кандидати за Залата на славата са още Марк Реки, Сергей Макаров и треньорът Пат Куин, който изведе канадците до олимпийска титла през 2002 година./БТА