Лидерът в Националната хокейна лига Вашингтон победи като гост Бостън с 2:1 след продължение в среща от редовния сезон на първенството. Мат Нисканен се разписа в продължението, за да донесе успеха на столичани. Отборът на Вашингтон води на върха в класирането със 100 точки.

Карл Алзнер беше точен за Вашингтон в редовното време, а Филип Грубауер направи 33 спасявания. За Бостън единственото попадение реализира Патрис Бержерон.

Тампа Бей надделя над Каролина с 4:3 след продължение и записа рекордна девета поредна победа. Домакините стигнаха до успеха с гол на Алекс Килорн 42.5 секунди преди края на продължението. Ондржей Палат се отчете с два гола за тима на Тампа Бей, който подобри старото си постижение от осем поредни успеха през 2004 година. Тайлър Джонсън също беше точен за победителите. Виктор Раск, Джордан Стаал и Джеф Скинър отбелязаха попаденията за Каролина.

В сблъсък между лидерите в тихоокеанската дивизия Анахайм спечели с 3:2 срещу Лос Анджелис. Дейвид Перон вкара гол при числено превъзходство през втората часа, а по един път се разписаха Райън Кеслър и Якоб Силфверберг. За старши треньор на Анахайм Брус Бодро това беше победа номер 400 в редовния сезон.

Нешвил разгроми като гост Колорадо с 5:2. Сред голмайсторите за гостите беше и Филип Форсберг, който записа своя гол номер 18 от началото на 2016 година.

Ванкувър продължава доброто си представя и спечели визитата си на Сан Хосе с 4:2.

Отборът на Минесота победи Бъфало с 3:2 след дузпи и постигна четвърти пореден успех./БТА