Руското крило Алексей Ковальов отбеляза единственото попадение при дузпите за успеха на Монреал над домакина Сейнт Луис с 3:2 в мач от първенството на Националната хокейна лига.

Андрей Костицин и Робърт Ланг се разписаха за канадците в редовното време, а вратарят Кори Прайз отрази 24 шайби за едва втората победа на отбора в последните шест мача, съобщи БТА. Стийв Реджиър вкара и двете попадения за Сейнт Луис, който остана последен в Западната конференция.

С попадение на Девин Сетогучи при числен превес лидерът в НХЛ Сан Хосе победи Чикаго като гост с 6:5. Сетогучи се отличи с и асистенция, а Дан Бойл вкара два гола за деветата победа в последните 11 мача на тима.

Брайън Кямбъл и Кам Баркър завършиха с по един гол и по две асистенции за Чикаго, който допусна първа домакинска загуба в редовното време през сезона.

Туому Рууту и Род Бринд'Амур се разписаха при дузпите, а Каролина надделя над Тампа Бей с 3:2. Бринд'Амур се разписа и в редовното време за успеха на домакините. Тампа пък допусна загуба при дебюта на новия си наставник Рик Точе.

Джонас Хилър отрази всичките 29 удара към вратата си и записа първи "шутаут" в кариерата си при успеха на Анахайм над гостуващия Лос Анжелис с 2:0. Кори Пери и Брет Хедикан се разписаха за домакините.

Симон Гание се отличи с гол и две асистенции при победата на Филаделфия над гостуващия Атланта с 4:3. Антеро Ниитимаки отрази 29 удара за домакините.

Резултатите:

Каролина - Тампа Бей - 3:2 след дузпи

Сейнт Луис - Монреал - 2:3 след дузпи

Чикаго - Сан Хосе - 5:6

Филаделфия - Атланта - 4:3

Анахайм - Лос Анжелис - 2:0