Лидерът в НХЛ Колорадо Авачанч претърпя изненадваща загуба в среща от поредния кръг на НХЛ. Лавината падна от Едмънтън Ойлърс с 3:5 в двубой от Северозападната дивизия и записа първа домакинска загуба от началото на сезона.

Интересно е, че четири от петте попадения гостите реализираха при числено превъзходство. Те бяха дело на Райън Потулни, Джъстин Пенър, Патрик О'Съливан и Том Джилбърт, а името си сред голмайсторите записа и Андрю Коляно.

Марек Сватош, Ти Джей Хенсик и Дейвид Джоунс бяха точни за Колорадо, който регистрира серия от шест поредни домакински победи преди загубата от Ойлърс.

С голове на Тобиас Енстрьом и Рон Хейнси в третата част отборът на Атланта Трашърс доведе нещата до продължение в мача със Сейнт Луис Блус. В овъртайма гол не бе отбелязан, а при изпълнение на наказателните удари Рич Певърли и Слава Козлов бяха точни за домакините и донесоха победата.

За "сините", които печелят точка в трета поредна среща, но нямат победа в последните пет, се разписаха Анди Макдоналд и Дейвид Перън.