Легендите в световния ски спорт Пирмин Цурбриген, Пол Акола, Патрик Ортлиб, Хуберт Щролц и Петер Мюлер, които идват за откриването на ски сезона в Банско ще кацнат на летище "София" в 15.00 часа на 11-ти декември.

Петимата ще пристигнат с полет на "България Ер" от Цюрих. Преди отпътуването за Банско звездите ще направят кратки изявления за медиите на ВИП-а на аерогарата. Два часа по-рано в София идва и легендата на словенските ски Боян Крижай. Той ще пътува с полет на австрийските авиолинии през Виена.

Последните две звезди, които ще участват в паралелния гигантски слалом под надслов BANSKO SKI LEGENDS RACE на писта "Алберто Томба" на 12-ти декември от 12.30 часа Петър Попангелов и Марк Жирардели са вече в Банско. Тегленето на жребия за първото по рода си състезание на Легендите ще започне точно в 19.00 часа на 11-ти декември в хотел "Кемпински Гранд Арена Банско".

Тази година партньор на ски зона Банско за откриването на ски сезона в Банско е М-тел, а подкрепа оказват още Уника, Ауди, Карлсберг, Макспорт, Нескафе 3 в 1 и Община Банско.