Легендарният норвежец Оле Ейнар Бьорндален спечели мъжкия масов старт на 15 км в италианския курорт Антхолц, с което сложи край на "черната" си серия от последните четири старта за Световната купа.

Бьорндален финишира първи с време 36:26,9 минути. Втори остана супер изненадата от вчерашния ден - шведът Бьорн Фери, който спечели преследването. Фери изостана на 20,5 секунди от Бьорндален, като успя да удържи атаката на руснака Максим Чудов и двукратния победител от Руполдинг Михаел Грайс.

В оспорвана борба за третото място Чудов и Грайс финишираха с еднакво време - на 26,3 секунди след победителя, въпреки че руснакът бе направил една наказателна обиколка повече. Грайс завърши с две грешки в стрелбата, Чудов с три.

Бьорндален и Бьорн Фери пък направиха само по една грешка на огневия рубеж, като норвежецът продължава да е лидер във временното класиране за Световната купа.

Надпреварата в Антхолц бе и последният кръг от Световната купа преди Световното първенство в Йостерсунд /Швеция/, което започва на 8 февруари.