Чехкинята Естер Ледецка, която спечели златните медали в супергигантския слалом в алпийските ски и в паралелния гигантски слалом в сноуборда на олимпийските игри в Пьонгчанг 2018, избра да участва на световното първенство по ски-алпийски дисциплини, вместо на шампионата на планетата по сноуборд.

23-годишната Ледецка влезе в историята като единствената спортистка с две златни отличия от два различни спорта на една Олимпиада.

Световното първенство по ски-алпийски дисциплини ще се проведе от 5 до 17 февруари в Оре (Швеция), а по сноуборд - в Юта (САЩ) от 1 до 10 февруари.

"Бях малко по-склонна да карам ски, но не бях сигурна в това. С течението на сезона обаче усетих, че това е добро решение. Не мога да го обясня, но просто го усещам. Харесвам пистите в Оре, така че очаквам с нетърпение световното първенство и мисля, че ще бъде хубаво да се състезава там. След това ще се върна към сноуборда", каза Ледецка пред сайта на Международната федерация по ски (ФИС).

Най-добрите резултати на чехкинята този сезон за осмо място в спускането за Световната купа в Кортина Д'Ампецо в събота и 11-о място в супергигантския слалом във Вал Гардена миналия месец. В сноуборда тя спечели паралелния гигантски слалом в Кортина през декември./БТА